Новият крал на Великобритания Чарлз III планира поправки в Закона за регентството,

...
Новият крал на Великобритания Чарлз III планира поправки в Закона за регентството,
Коментари Харесай

Чарлз III иска да лиши от трона своя син, брат си и племенницата си

Новият крал на Великобритания Чарлз III планира ремонти в Закона за регентството, с цел да изключи от листата с наследниците на трона някои свои родственици, чиято известност не се долюбва от поданиците на Коронота. А именно принц Андрю, който е упрекнат във връзки с печално известния финансист Джефри Епстайн, както и принц Хари, който дружно със брачната половинка си отпътува да живее в Съединени американски щати и на процедура упрекна фамилията си в расизъм.

Новият английски държател желае да се застрахова, че при положение на болест или нетрудоспособност, никой от тях няма да се възкачи на трона, оповестяват медиите на Острова.

Според " Телеграф ", кралят има намерение да лиши от правото на наследници с изключение на по-малкия си наследник и брат си принц Андрю, само че също по този начин и щерка му принцеса Беатрис, оповестява " Дарик ".

Чарлз III иска да бъде записано, че при положение, че той не е в положение да извършва служебните си отговорности, да може да бъде заместван единствено от деен член на кралското семейство.

Ако законовите ремонти станат факт, това значи, че забърканите в кавги членове на семейството няма да имат право да заменят монарха, в случай че той се почувства зле или ако поради преклонна възраст не може да извършва служебните си отговорности.

Редът на престолонаследниците във Англия се управлява от Закон, който за финален път е обновен през 2013 година. Тогава починалата кралица Елизабет II анулира предпочитаната позиция на наследниците от мъжки пол над наследниците от женски пол. Така правоприемник на трона на Англия става най-голяото дете на монарха, без значение от неговия пол.

В листата на наследниците на престола към момента има 23 имена. След Чарлз III по право престолонаследник стана най-големият му наследник Уилям, по-късно внукът му принц Джордж, а зад него са по-малките деца на Уилям и Кейт Мидълтън —  принцеса Шарлот и принц Луи.

Към момента след тях се подреждат по-малкият наследник на краля - принц Хари и децата му от Меган Маркъл — Арчи и Лилибет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР